پنج‌شنبه, 13 ارديبهشت 1403
  • EN
آیا افزایش جمعیت کشور، کار درستی است؟ 1399/05/24  -   19:15:57
کشور چقدر توان برنامه ریزی برای نسلهای آینده را دارد؟

باسمه تعالی

قبل از انقلاب، برنامه های خوبی برای کنترل جمعیت اجرا میشد.. چون میدانستند هر فرد جدیدی که به دنیا می آید، نیازهای فراوانی مثل آب، غذا، آموزش، بهداشت، مسکن، شغل و .. دارد اگر حکومت نتواند این نیازها را برآورده کند، آن شخص به صف مخالفان حکومت میپیوندد . اما بعد از انقلاب، به دلیل تحجّر و بیسوادی، به یکباره جمعیت کشور را سه برابر کردند.. بطوری که متولدین دهه شصت و هفتاد، اکثر جمعیت کشور را تشکیل دادند.

اما برای آینده شان، هیچ فکری نشده بود و اکثر آنها به حال خود رها شده بودند.  . ایران در یک منطقه خشک و کم باران قرار گرفته است.. سه برابر شدن جمعیت، به منابع آبی زیرزمینی، فشار زیادی وارد کرد و بسیاری از حلقه چاههای عمیق و نیمه عمیق خشک شدند در شهرستانها این جمعیت سربار، به دلیل خشکسالی و بیکاری، به سمت تهران و کرج و سایر شهرهای بزرگ سرازیر شدند.  . قبل از انقلاب هفتاد درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی میکردند؛ ولی بعد از انقلاب، مهاجرت به شهرها گسترش پیدا کرد؛ به گونه ای که الآن ٣٠ درصد از جمعیت کشور در اطراف شهرهای بزرگ حاشیه نشین شده اند. . بنابراين جمعیت شهرها روزبروز بیشتر شد و قیمت مسکن هر روز بالا و بالاتر رفت. ادامه این وضعیت، موجب سوءاستفاده دلالان مسکن شد.  بسیاری از مسئولین کشور و بانکها، صدها آپارتمان و املاک در تهران و شهرهای بزرگ احتکار کرده اند. .

در حال حاضر، اکثر مشاغل دولتی در اختیار خانمهاست و اکثر کارگاهها و سایر مشاغل صنفی و خدماتی هم در اشغال افغانیهاست. 

بنابراین افراد مهاجر، کاری که پیدا می‌کنند، در حد پیک موتوری و اسنپ و دستفروشی مترو و در موارد زیادی کار خلاف است.  .

الآن که اکثر کارهای کشور به وسیله افغانيها انجام میشود، در چهل یا پنجاه سال آینده هم همین افغانيها، اکثر کارهای کشور را انجام میدهند. 

بنابراین افزایش جمعیت کشور به بهانه ی تأمین نیروی کار، برگرفته از یک تفکر اشتباه است.  .

همچنین به دلیل تورم شدید و ساختار اقتصادی فاسد و معیوب، نصف جمعیت کشور کاروبار و خانه و زندگی ندارند و توان تأمین حداقلهای زندگی را ندارند.  .

آیا کسانی که به فکر افزایش جمعیت هستند، با وضعیت موجود، میخواهند جمعیت فقیر، معتاد و زباله گرد را زیاد کنند؟! تجربه نشان داده که معمولا خانواده‌ های فقیر، بچه های بیشتری به دنیا می آورند و اینکار باعث گسترش فقر میشود. .

در طول ۵٣ سال حکومت پهلوی، قیمت همه کالاها فقط شش برابر شده بود؛ ولی از اول انقلاب تا کنون، قیمت همه کالاها بیشتر از سی هزار برابر شده و منافع آن به جیب سرمایه داران سرازیر شده و فاصله عظیم طبقاتی شکل گرفته است. .

سال ١٣۵٧ در تهران یک آپارتمان هفتاد متری را با صد هزار تومان میتوانستید بخرید. الآن برای مشابه همان آپارتمان باید حداقل سه میلیارد تومان بپردازید.. میشود چند برابر؟!! 

.

این ساختار فجیع اقتصادی و بیعدالتی، باعث نارضایتی عمومی شده است. هر چند سال یکبار، شاهد اعتراضات سراسری در کشور هستیم. متأسفانه به حرفهای معترضان توجهی نمیشود و با شکنجه و آزار و اذیت روبرو میشوند. .

عدم مشارکت اکثریت جامعه در انتخابات، یکی از مصادیق اعتراض به وضع موجود است.  . در دهه آینده، اعتراضات فراوانی، به خاطر کمبود آب شکل خواهد گرفت و بسیاری از شهرها و روستاهای ایران، آب برای آشامیدن نخواهند داشت .. منابع آبی موجود فقط سی میلیون نفر از جمعیت را میتواند پوشش دهد . بعد از گذشت نزدیک به نیم قرن از انقلاب، نسلهای بعد از انقلاب یعنی دهه شصتیها، دهه هفتادیها و هشتادیها را نتوانسته اند خوشبخت و سعادتمند کنند. بنابراین، یا انقلاب از اساس اشتباه بوده ، یا اینکه از مسیر خود انحراف زیادی پیدا کرده است. . در واقع، جمهوری اسلامی با خیل عظیمِ نسلهای جدید و ناراضی روبروست، و با افزایش جمعیت، فقط به جمعیت ناراضیان اضافه میکند

نظرات (0) بازدیدها  (283)



6.1.10.0
V6.1.10.0