پنج‌شنبه, 13 ارديبهشت 1403
  • EN
بررسی وضعیت فرهنگی کشور 1397/01/27  -   12:16:18
سبک زندگی

باسمه تعالی 

در طول این سالیان بعد از انقلاب، هر از گاهی، هجمه و سمپاشی علیه مبانی دینی و ارزشی صورت میگیرد و بسیاری از  مردم و مسئولین با آن همصدا میشوند، بدون اینکه بدانند این قضیه از کجا آب میخورد.

برای نمونه، در  اواسط دهه هفتاد، گروههای غربگرای جامعه، فضای عجیبی را ایجاد کرده بودند و موضوع حرام یا حلال بودن آهنگ و ترانه و ارتباط بین دختر و پسر را به بحث روز و جدّی جامعه تبدیل کرده بودند.
 انگار که کشور هیچ مشکل دیگری نداشت و تنها مسئله اساسی مملکت، این موضوعات بودند!
کسی هم یارای ایستادگی در مقابل این موج را نداشت و در نهایت، نتیجه به نفع گروههای غربگرای جامعه تمام شد.

به هر حال، کسانی که در داخل و خارج با ارزشهای دینی مخالف هستند، بیکار نمی نشینند و همیشه سعی میکنند تا افکار و عقاید جامعه را به سمت و سوی موردنظرشان بکشانند.
.
 از این کار هم دو هدف دارند: اول اینکه فرهنگ اسلامی، در جامعه به تدریج ضعیف شده و محتوایش را از دست بدهد و از اسلام فقط یک پوسته ظاهری باقی بماند
 دوم اینکه وقت و انرژی کشور را بگیرند تا از مسائل مهمتر و بزرگتر باز بماند.

الآن که در مورد حجاب داشتن یا نداشتن، جوّسازی میکنند، بعید نیست که در دهه آینده، آزادی همجنس بازی را تبلیغ کنند.. زوال فرهنگ دینی، به تدریج اتفاق می افتد. از سکولاریسم شروع شده و به انکار ارزشها ختم میشود.

متأسفانه در حال حاضر، فرهنگ غربی بر پایه لیبرال سرمایه داری، جای خود را در کشورمان باز کرده است .. پول و قدرت حرف اول و آخر را میزند، فضای جامعه برای سرمایه داران کاملاً باز است
 
از اینرو ثروتمندان جامعه روز بروز ثروتمندتر و فقرا فقیرتر میشوند. 

این فاصله طبقاتی به سرعت در حال افزایش است.. بسیاری از مسئولین کشور هم چون از طبقات ثروتمند جامعه هستند، در برابر عدالت اجتماعی روی خوش نشان نمیدهند و بالعکس بیشتر به دنبال شیوه هایی هستند که منافع خود و همقطارانشان را تأمین کند.

در چنین جامعه ای، به مرور ارزشهای دینی رنگ میبازد و تعلیمات قرآن و اهل بیت (ع) به حاشیه رانده میشود.. باید خیلی حواسمان را جمع کنیم و پاسدار خون شهدا باشیم.

وقتی جامعه ای از مبانی دینی و ارزشی خود کوتاه آمد، زمینه برای سوء استفاده خیلیها باز میشود..  افراد سوء استفاده گر وقتی ببینند که فضای عمومی جامعه با آنها همصدا و همسو است و مخالفی هم ندارند، در کار خود جرئت بیشتری پیدا میکنند.

نسلهای فعلی، پدر و مادرشان اهل نماز و روزه و رعایت حجاب و پوشش بودند.. دوران کودکیشان، در جوّ انقلابی و مذهبی دهه های شصت و هفتاد گذشته است 
 تحت نظر معلمان و مربیانی پرورش یافتند که اهل جبهه و جنگ بودند و این فضا به ایشان منتقل شده است.. اما با این وجود، نسل فعلی از لحاظ پذیرش فرهنگ دینی، مشکلات زیادی دارد.

بنابراین، سبک زندگی در نسلهای آینده چگونه خواهد بود؟ نسلی که حتی اسم مذهبی هم ندارد و زیر نظر پدر و مادری بزرگ میشود که نسبت به نماز، روزه، حجاب و سایر ارزشهای دینی، پایبندی چندانی ندارد.

شما مقایسه کنید با دهه اول انقلاب که پوشش اکثر بانوان کشور چادر بود؛ ولی الآن به پوشش نصفه و نیمه کاهش پیدا کرده است.
در حال حاضر، هشتاد درصد مردم که اکثراً متولدین بعد از انقلاب هستند، اصلا نماز نمیخوانند و قادر به خواندن قرآن، حتی از روی آن نیستند.

در یک محله که ده هزار نفر جمعیت دارد، تنها دویست نفر برای شرکت در نماز جماعت حاضر میشوند. در فیلم و سریالهای صدا و سیما به ندرت می بینید که کسی نماز بخواند..و همین تفکر به جامعه هم منتقل شده است. 

متاسفانه در حال حاضر، به ندرت کسی را میتوان یافت که واقعا اهل صداقت و درستکاری باشد.. درصد زیادی از افراد جامعه، فقط به منافع شخصی خود فکر میکنند

کشف حجاب و زندگی با سگ و گربه، به یک امر عادی تبدیل شده است.. هم اکنون از لحاظ مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، فساد اخلاقی، مسائل اجتماعی نظیر طلاق، وضعیت خوبی نداریم.  

البته دلیل اصلی کشف حجابها این است که عموم جوانها از یک حکومت ناکارآمد، فاسد و رباخوار خسته شده اند و با بی حجابی اعتراض خود را نشان میدهند

.

نظرات (0) بازدیدها  (510)



6.1.10.0
V6.1.10.0