پنج‌شنبه, 13 ارديبهشت 1403
  • EN
ماهواره خوب یا بد؟ 1392/05/30  -   16:36:52
بررسی عملکرد رسانه های تصویری داخل و خارج


باسمه تعالی




امروزه کشورهای غربی، دنیا را با رسانه تسخیر کرده اند و فرهنگ بومی و ملی بسیاری از نقاط جهان را تغییر داده اند

. دنیای غرب، به نیازهای دم دستی و سطحی انسان مثل مد و لباس، آرایش، شهوت بسنده کرده است .

این سبک زندگی، از یک نگرش سطحی به جهان هستی، انسان و نیازهایش، سرچشمه گرفته است .

البته پرداختن رسانه به موضوعات معرفتی، به سادگی میسر نیست و احتیاج به انسانهای بصیر و اهل سیر در باطن دارد .

کشورهای اسلامی، مبانی اعتقادی مستحکمی برای مقابله با این ضدّفرهنگ دارند.. اما به دلیل نفوذ عوامل غربی در آنان، از آسیبها درامان نماندند .

امروز در همه کشورهای اسلامی، آمار فساد اخلاقی، افزایش بیماریهای مقاربتی و ایدز، گسترش مواد مخدر و مشروبات الکلی، استفاده روز افزون از لوازم آرایشی و کالاهای جنسی، به محاق رفتن حجاب و حیا، کم توجهی به مبانی دینی و ارزشی نظیر نماز و روزه و .. در حال زیاد شدن است

***

در حال حاضر، رسیور ماهواره وسیله ای که بسیاری از مردم آن را تهیه کرده و استفاده میکنند .

تا اسم ماهواره برده می شود، اغلب این جواب را می‌شنویم که: ماهواره مثل چاقو، هم کاربرد بد و هم کاربرد خوب دارد .. و کانالهای غیر اخلاقی آن هم قفل شده است . دو سؤال از شما عزیزان داریم و پاسخ منصفانه ای برای آن بیاورید

آیا قفل شکن های کانالهای ماهواره ای، در بازار اینترنت و رایانه ی کشور به وفور یافت نمیشوند؟ .

آیا برای شما پیش آمده که تا دستگاه رسیور ماهواره را روشن کردید، با صحنه های غیر اخلاقی مواجه شوید و در این زمان کودک یا نوجوانی کنار شما نشسته باشد؟ دیدن این تصاویر چه تأثیری روی او خواهد گذاشت؟ .

آگاهی از زبانهای خارجی در بین مردم ما پایین است.. بنابراین نشستن پای برنامه های ماهواره ای، به امید اخذ تکنولوژی و پیشرفت از این کشورها، بعید به نظر میرسد!!! و بهتر است که با این توجیهات، خود را گول نزنیم .

بیشترین استفاده ی مردم کشورمان از ماهواره، همین شبکه های فارسی زبان و کانالهای سکسی است .

عمده برنامه های شبکه های فارسی زبان هم شامل شوهای تلویزیونی، ترانه، رقص و فیلمهای با صحنه های جنسی، کانالهای ضدّشیعه، بی بی سی فارسی، من و تو، جم تی وی و فارسی وان هستند .

آیا کودکان و نوجوانان ما که پای برنامه های ماهواره ای بزرگ میشوند، در آینده خواهند توانست امنیت اخلاقی جامعه را تأمین کنند؟ .

شاید استفاده از ماهواره تا یک مقداری مفید باشد؛ اما به هیچ عنوان نمیتوان منکر مضرات آن بر فرهنگ، دین و اخلاقِ خانواده ها شد

***

مشابه چنین مسئله ای در قرآن کریم آمده است: «درباره شراب و قمار از تو میپرسند. بگو: «در آن دو گناهی بزرگ، و سودهايی براى مردم است، و[لی‏] گناهشان از سودشان بزرگتر است.» (سوره بقره، آیه ٢١٩) .

خداوند متعال، در این آیه با نظر اعتدال، به برخی منافع شراب و قمار اشاره کرده است؛ ولی چون گناه و مضرات آنها بیشتر است، لذا به تحریم مسکرات و قمار امر فرموده است .

اى كسانیكه ايمان آورده ‏ايد، شراب و قمار و بتها و تيرهاى قرعه، پليدند [و] از عمل شيطانند. پس از آنها دورى گزينيد، باشد كه رستگار شويد (سوره مائده، آیه ٩٠)

آيا آن كس كه هواىِ [نفس‏] خود را معبود خويش گرفته است، ديدى؟ آیا [میتوانی‏] ضامنِ او باشی؟ (سوره فرقان، آیه ۴) .

در حال حاضر، مسائل مختلفی از قبیل دوستیهای خیابانی، کمرنگ شدن حجاب (چادر)، کم شدن غیرت دینی، جای گرفتن در بین کشورهای رکورددار در استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی! اولین کشور جهان در عمل جراحی زیبایی! توجه بیش از حد به ظواهر زندگی، مدگرایی، اسراف و چشم و هم چشمی، بالا رفتن طلاق، پایین رفتن آمار ازدواج و .. بروز کرده است .

دوست گرامی! آیا این مسائل پس از ورود ماهواره به میان خانواده های ایرانی و تأثیر پذیرفتن از فرهنگ غربی، به وجود نیامده است؟

.

رسانه ملی باید به این مسائل توجه ویژه داشته باشد.. البته کارهای خوبی هم صورت گرفته و افزایش کانالها و سطح تکنیکی برنامه ها در این دهه ی اخیر، نشان دهنده ی عزم صدا و سیما برای مقابله با تهاجم فرهنگی ناشی از غربزدگی است .

البته میتوان با ارسال سیگنال تمامی شبکه های استانی، به روی گیرنده های خانگی، از بهانه جویی برخی از مخاطبان برای استفاده از ماهواره جلوگیری کرد .

چه خوب است که صدا و سیما برای گرایش جوانان به مسجد، نماز، روزه، قرآن، حجاب، تقوا و سایر ارزشهای اسلامی و نیز گسترش سبک زندگی اسلامی، بخصوص در فیلمها و سریالها، کار کند . 
در صداوسیما، در مورد همه اقوام و گویشها، عدالت رعایت شود
و نباید به یک فرهنگ یا زبان، بیشتر از سایرین پرداخته شود

. همچنین صداوسيما، باید بصورت واقعی، ملی باشد و منتشر کننده تمام آرا و نظریات جامعه باشد و همه بتوانند آزادانه گفتگو کنند . در دهه اول انقلاب، به تمام گروههای سیاسی و اعتقادی، تریبون میدادند که حرفشان را در تلویزیون بزنند متأسفانه حاکمیت از این قضیه، برای شناسایی مخالفانش استفاده میکرد بعدا همه کسانی که آزادانه ابراز عقیده کرده بودند، شکنجه و اعدام شدند، یا به صورت مخفیانه با قتلهای زنجیره ای کشته شدند که کار بسیار اشتباهی بود

.

بسیج دانشجویی مرکز آموزش کشاورزی امام خمینی (ره) کرج

نظرات (0) بازدیدها  (2163)



6.1.10.0
V6.1.10.0